Haberler->Son Haberler
COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: 6

Aralık ay başından itibaren yürürlüğe giren ikinci koklear implant uygulaması için yaptığımız açıklamaların 4. de SGK nun bu operasyon için ameliyat tarihini esas alacağı bildirilmiştir. Şimdi yaş sınırında olan hastalara klinikleri öncelikle rapor vermelerine rağmen raporunu alan bazı arkadaşlarımızın Ocak ayında veya daha sonraki tarihlerde ameliyat yaptırmak yönündeki isteklerini kliniklere veya firmalarına ilettikleri görülmektedir.
Burada önemli nokta ameliyat tarihinde 48 ayın dolmamış ol ...

Hepsini Oku
CID“Cihazımı Nasıl Koruyorum Kompozisyon Yarışması Şartnamesi"

2- Kompozisyon yarışmasın tüm illerimizdeki koklear implant kullanıcıları veya çocukları kullanıcı olan aileler katılabilecektir
3- Katılımcılar koruma ve kullanım için fiilen yaptıklarını veya önerile ...

CID ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Koklear implant; yaklaşık 30 yıldır ülkemizde doğuştan veya sonradan kayıplı bebek, çocuk yetişkin binlerce işitme kayıplı vatandaşımızın işitmelerini vede dil gelişimlerini sağlayan bir iç kulak protezi olarak sesli hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almıştır.
Koklear implantın dış parçası olan konuşma işlemcisi ilk yıllarda belde kemerlerde taşındığından kayıp ve düşürme riski yok denecek kadar az iken işlemcilerin giderek küçülerek kulak arkasında taşınmaya başlaması ile kayı ...

COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA: 5

26 Kasım 2016 tarihli SUT değişikliğinde işitsel implantlar katogorisinde koklear implant ile Beyin sapı implantında (BSİ) yıllık olarak verilecek ara kablolar ile pil sayıları değişik tespit edilmiştir.
Ayrıca şarjlı pil için de ödeme yapılamayacağı da yeni düzenlemede yer almıştır
Şimdi bu farklılığı yetkililere götürmeden önce öncelikle fiili pil ve kablo kullanımları için bir tespit yapmak istiyoruz.
Koklear implant kullanıcılarında kullan at tip piller ortalama 3 gün kullanılabi ...

COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA 4

İkinci ( bilateral )Koklear implant için yapılan SUT değişikliği bu günden itibaren yürürlüğe girdi. Tekrar hepimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
Bu gün sabah Cochlear İmplant Derneği ve dört koklear firması uzmanları ile SGK Tibbi Malzeme Daire başkanı ile yaptığımız görüşmede ikinci cihaz için ameliyat tarihinin geçerli olacağı açıklandı. Buna göre ailelerimizin kliniklerinden alacakları raporları ile ameliyatlarını çocuklarının 48 ayını ay doldurmadan yaptırmaları gerekmektedir. Arkadaşla ...

COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA 4

KOKLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA 3

SUT'un bilateral İmplantla ilgili kuralı Aralık Ayı başında yürürlüğe girdiğini önceki açıklamamızda belirtmiştik.
Arkadaşlarımız ikinci cihaz raporu için ay başından itibaren aşağıdaki örnek dilekçe ile Kliniklerine resmen baş vurabilirler . Bu başvuruda kayıt numarasının saklanmasını öneriyoruz.
…………………. Hastanesi
KBB KLİNİĞİNE
……………
Çocuğum ……………………………………….. / / doğumlu olup Kliniğiniz de …………yılında yapılan ameliyatla sağ/ sol kulağına koklear implant takıldı
Sosyal Güv ...

BİLATERAL ( ÇİFT TARAFLI KOKLEAR İMPLANT) SUT'a DAHİL EDİLDİ

26.11.2016 Tarihinde yapılan SUT değişikliğinde 3.3.36. B Koklear implant bölümündeki 8. Madde ile Bilateral implant (Çift Taraflı koklear implant) SUT'a dahil edildi. Uzun süredir verilen bir mücadelenin sonucu olan bu düzenleme koklear implant kullanıcılarına hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz
]Sekinci madde:
Eş zamanlı veya ardışık koklear implant uygulaması kriterleri sağlık kurulu raporunda belirtilmesi kaydıyla aşağıdaki gibidir.
a) Koklear imlantasyon krite ...

BİLATERAL ( ÇİFT TARAFLI KOKLEAR İMPLANT) SUT'a DAHİL EDİLDİ

]Sekinci madde:
a) Koklear imlantasyon krite ...

SGK SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE ( SUT) 14 TEMMUZDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Vatandaşlarımızın GSS Kapsamındaki sağlık ve tedavi hizmetleri ile ödemelerini düzenleyen SUT’ta 14 Temmuz 2016’ da yeni değişikler yapıldı.
Bu değişiklikler büyük ölçüde değişik branşlarda tanıya dayanan işlem puanlarını kapsamaktadır . Koklear implant ile ilgili yeni bir düzenleme yok ama koklear implant yerleştirme operasyonlarında Yüksek Öğretim Kurumları Sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyesi tarafından yapılacak operasyon için ek ücret alınmada parantez içindeki ( Vakıf Ün ...

Hepsini Oku
 15 Sayfalar 1 2 3 4 5 6 7 ... Son »