Haberler

Haberler->Son Haberler->KOKLEAR İMPLANT İŞLEMCİSİNİN YENİLENMESİNDE FATURA BEDELİNİN ÖDENECEĞİNE DAİR YENİ MAHKEME KARARI:

İşte bu davaların bir tanesi de Derneğimiz üyesi koklear implant kullanıcısı Güner Talaş’ın velisinin yenilenen işlemcisinde fatura bedeli olan 14.000 lira değilde 11.400 lira ödenmesi karşısında eksik ödenen 2.600 liranın da ödenmesi için Ankara 7.idare Mahkemesinde açtığı ve derneğimizce de takip edilen bu davada Sağlık kurulu raporu ile görülen luzüm üzerine temin edilen yeni işlemcinin bedelinin davacıya ödenmesi gerekir iken bu raporun göz ardı edilerek tesis edilen işlemde Anayasamızda ifadesini bulan sosyal Devlet ilkesine ve hukuka uyarlık bulunmadığından dava konusu işlemin iptaline, davacının fatura ile belgelendirdiği 14.000 liralık koklear implant işlemcisinin ödenmeyen 2.600 liralık kısmının dava tarihinden itibaren işletilecek yasal faizi ile birlikte davacıya ödenmesi Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 31.03.2015 tarihinde karar verilmiştir. (Esas N: 2015/221 Karar N:2015 /548)
Davalı idarenin Ankara Bölge idare mahkemesine( 4. Kurul) incelenerek bozulması için yaptığı itirazda ; idare mahkemesince verilen kararın usul ve hukuka uygun olduğu bozulmasını gerektiren bir neden bulunmadığından itirazın reddi ile kararın onaylanmasına 03.06.2015 tarihinde (Düzeltme yolu açık olmak üzere) karar verilmiştir ( Esas N.2015/7033 Karar N: 2015 /3615)
Bölge İdaresinin bu kararı yasal süreler sonunda kesinleştiğinden Davalı idare SGK eksik ödediği 2.600 lira ile birlikte diğer ödemeleri Davacıya ödemiştir.

MKPNews ©2004-2007 mkportal.it

Toplu sms