Haberler->Son Haberler->COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA 4
COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA 4

İkinci ( bilateral )Koklear implant için yapılan SUT değişikliği bu günden itibaren yürürlüğe girdi. Tekrar hepimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
Bu gün sabah Cochlear İmplant Derneği ve dört koklear firması uzmanları ile SGK Tibbi Malzeme Daire başkanı ile yaptığımız görüşmede ikinci cihaz için ameliyat tarihinin geçerli olacağı açıklandı. Buna göre ailelerimizin kliniklerinden alacakları raporları ile ameliyatlarını çocuklarının 48 ayını ay doldurmadan yaptırmaları gerekmektedir. Arkadaşlarımızdan bu tarihe çok dikkat etmelerini bekliyoruz.
Diğer taraftan yeni SUT değişikliğinde cihazların yedek parçalarının SUT kodları değiştiğinden bu kodlarlarla KBB ve TİTUBB kodlarının eşleştirilmesi için firmaların yaptıkları başvuru üzerine SGK yetkilileri gerekli işlemleri yapacaklardır. Bu tamamen sistem içeriğinde yer alan teknik bir konudur. Kliniklerdeki işitsel implant ameliyatları yeni tespitlere göre yapılacak ve yapılmaya devam edecektir.

Yorumlar

MKPNews ©2004-2007 mkportal.it