Haberler->Son Haberler->YÖNETİCİDEN
YÖNETİCİDEN

COCHLEAR İMPLANT DERNEĞİ ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI RESİM TESLİM TARİHİ 03.05.2018 OLARAK DEĞİŞTİ.
Çift koklear implantta yetişkenlerin pozisyonlarını yapılacak implantasyonlar için değerlendirmesi gerekiyor.
Derneğimizin kayıtlarına göre 600’e yakın yetişmiş koklear implant kullanıcısı üyemiz var. bunların tamaımına yakını tek cihazlıdır.
Tabii bu rakama dernek üyesi olmayanları ilave ettiğimizde rakam bine yanaşacaktır. Şimdi son gelişmelerde göre koklear implant uygulaması için yetişikin kimdir sorusu çıkamaya başladı. SUT kriterleri revize edilmelimidir, bunu yetkililer ele almalıdır. Çünkü dört yaş gibi gerçekçi olmayan bir yaş tespiti iki yıla yakın süreçte 14-15 yaşına
onayları ı ile 14-15 sınırına dayanmıştır.
Kokleaar implant bir işitme kaybıdır. Biletral sensörinöral kayıbı olarak birci derecede tedaviyi gerektiren bir kayıptır. Yani bu tür rahatsızlığı tıbbi yönden tespit eden KBB uzmanı cerrahımız gerekli hazırlıkları seri şeklide tamamlayarak bu hastamızı 3.basamak kliniklerde ameliyat edilmesini sağlamalıdır. Bu kutsal tedavi hakkımızın bir gereğidir.
SB Bilimsel İmplantlar Değerlendirme Komisyonu kliklerden gelen bu başvuruları değerlendirecektir. Şüphesiz bu değerlendirmede özel durumlar dikkate alınacaktır.
Son kararlar bu konuda gelişmelerin yaşanacağını göstermektedir. Bunun için uzmanlarımızdan bu tür başvuruları iyi bir şekilde değerlendirmelerinin bekliyoruz
Bu gruptaki değerlendirmelerde sonradan kayıplıların, ani iştme kayıplıların ve kayıplı süreleri uzun olamayan arkadaşlarımızın implantasyon için daha olabileceklerini düşünüyoruz.
Onay veya ameliyat için fiili durumlar yaşandığına göre durumdaki arkadaşlarımızın değerlendirmeleri diğer arkadaşlarımız için faydalı olabilecektir. Hepinize iyi hafta sonları diliyoruz
Son söz, kayıplı bir arkadaşımızın bile tedavisi hepimizin mutluluğu olacaktır. Sağlıcakla Kalın
Koklear İmplant Derneği