Haberler->Son Haberler->DUYMAK HEPİMİZİN HAKKI
DUYMAK HEPİMİZİN HAKKI

Koklear İmplant biyonik Kulak doğuştan veya sonratan kayıplılların sese kavuşmalarını sağlayan mucize alet. 60 yılı aşkındır Tüm dünyayı sese kavuşturuyor bu cihaz. Ülkemizde ise 30 yılı aşkındır kullanılıyor. Halen 24 bine yakın engelli vatandaşımız bu cihazlar ile duyuyor. ne varki dışarıdan müdahaleler engellilerin belli bir süre cihazlarına kavuşamama durumuda yaratabiliyor. Bu konudaki Son sıkıntı üç aydır yaşanıyor bu seferki kesinti oldukca uzadı. sosyal sorumluluk duygusu içerisindeki aileler dernekler yardım kuruluşları gönüllü arkadaşlar çok caba gösteriyorlar meliyatların tekrar başlaması için sağ olsunlar ama elan bu konuda gelişme kayıt edilemedi . İlgili ve sorumlu sayın Bakanlarımızdan konuyu en kısa süreçte çözüme bağlamalarını bekliyoruz. Bu cihazları işitme engelli aileler, işitme engelliler olarak alıp takmamız mükün değil çok pahalı özel ameliyatlar 65-75 bin lira arası. cihazları erken takılanlar aldıkları özel eğitim ilr kesin duyuyorlar duklarını anlıyorlar yaşam standartları müsbet gelişiyor. Bu yaşam mücaadelesinı engellemeyin katkı verin lütfen işitme engelinde sonradan yapılan tadaviler sonuç vermiyor, geri dönüş mümkün olmuyor bunu unutmayalım fidanlarımızı kurutmayalım.